Indretning af rummet

Før du kan gøre dig overvejelser om, hvilken chaiselong sofa du og din familie skal ud at investere i, giver det god mening at danne sig et overblik over rummet. Hvor mange kvadratmeter har I, i virkeligheden at boltre jer på? En sofa skal ganske vist være stor, lækker og blød men den må heller ikke dominere hele rummet – medmindre det er, hvad I naturligvis ønsker.

Start derfor med at måle rummet op. Herefter kan du lave en tegning, hvor I tegner rummets vægge og skriver ned på papiret, hvor mange meter de forskellige vægge er. Dette er naturligvis ikke en nødvendighed, men tillader jer at få et langt bedre overblik over, hvor stor sofaen skal være, og hvordan sofaen skal se ud. Der er nemlig rigeligt med beslutninger, som skal tages.

Mål: bredde, længde og moduler

Har I flere vægge at arbejde med, kan I ligeledes overveje, om I skal ud at investere i en sofagruppe, der komplimenterer hinanden med forskellige moduler. Tegner I en plantegning over rummet, har I ligeledes muligheden for at give hele stuen en kosmetisk opdatering.

Måske I endda også trænger til nye lamper eller et nyt sofabord. Disse er nemlig også gode at have med i tankerne, når man skal på jagt efter en ny sofa. Sofaen nemlig gerne passe til den resterende indretning.

Når du har styr på rummets fordeling, kan du nu begynde at overveje, hvor stor sofaen i virkeligheden bør være. En sofa skal gerne kunne rumme hele familien, når I er flest, men tænk også gerne over, om sofaens størrelse fungerer i dagligdagen, når I ikke har familie og venner på besøg.

Materiale og betrækning

Nu til et mere praktisk anliggende – hvilket materiale ønsker I, at sofaen skal være polstret i? Sofaens polstring er ofte et spørgsmål om funktionalitet og rengøring. En sofas polstring kan nemlig have en enorm stor betydning for, hvordan du behandler stoffet. Gør jer gerne nogle overvejelser om, hvor ofte I ønsker at rengøre sofaen, og om sofaen skal kunne tåle en plet i ny og næ.

Afhængigt af hvilket stof I vælger, er der stor forskel på, hvordan man gebærder sig med rengøringen af selve sofaen. Det er klart nemmest at gøre en lædersofa ren, til gengæld er det ikke alle, som er vilde med læder. Vælger du en bomuldssofa, kan der være behov for et større rengøringsarregement, men der findes efterhånden tonsvis af metoder til at fjerne snavs og pletter fra sin sofa uanset, hvad du vælger.

Find et stort udvalg af sofaer her

Flyttefanatikeren

Nogle mennesker føler sig enormt godt tilpas med en fast indretning, og rykker derfor sjældent rundt på rummets forskellige møbler. Andre mennesker har det med at renovere deres hjem i tide og utide, og er du en af disse, kan det altså ligeledes give mening at vælge en sofa, som er flytbar. Det vil sige, at du bør vælge en sofa, som hverken er tung eller uhandy at flytte rundt på, når du trænger til lidt forveksling i rummet.

I sådanne tilfælde anbefales det, at du erhverver dig en sofagruppe, som består af flere moduler, så det bliver nemmere for dig at omrokere rummets genstande såvel som din sofa. Vælger du en større sofa, er det selvfølgelig heller ikke en umulig opgave at flytte rundt på sofaen, så længe i blot husker at løfte i folk, så I hverken belaster ryggen eller laver ridser i gulvet.