Fra træ til tæpper: En omfattende guide til gulvlægning

Der findes mange skønne gulvtyper at vælge mellem, når du står og skal have nyt gulv, men det er ikke alle gulvtyper, der er lige velegnede til alle formål. Se de mange muligheder hos FlotteGulve.dk.

Trægulve, laminatgulve, vinylgulve, klinker og tæpper for bare at nævne de mest udbredte. Står du og skal have et nyt gulv så er mulighederne mange og nogle steder vil alle gulvtyperne kunne lægges. Andre steder bør du nøje overveje, hvilken gulvtype du vælger.

TrægulveTrægulve er en gulvklassiker som mange holder af og bortset fra badeværelset og en fugtig kælder vil et trægulv kunne lægges i det meste af boligen, til gengæld skal du være opmærksom på, at hvis du vælger et trægulv i køkkenet, bryggerset eller entréen så skal du tørre gulvet af med det samme, hvis der spildes eller gulvet bliver vådt.

Laminatgulve og vinylgulveLaminatgulve og vinylgulve har mange af de samme fordele og er eksempelvis generelt bedre rustede til at klare de udfordringer gulve bliver udsat for i køkkenet, bryggerset og entréen, de kan derfor især i disse rum være et fremragende alternativ til et trægulv. Ikke mindst fordi moderne laminatgulve og vinylgulve fås med et yderst naturtro trælook. Du kan sågar få laminatgulve og klikvinyler i stavformat, der kan lægges i det flotte sildebensmønster, hvis du ønsker et sildebensgulv i køkkenet. Laminatgulve og vinylgulve kan monteres i det meste af huset bortset fra badeværelser og andre vådrum.

KlinkerDet er i Danmark ikke så udbredt at lægge klinker i hele boligen, selvom det er ret udbredt i en del andre lande. Det skyldes formentlig at vi ikke forbinder et klinkegulv med hygge samt at klinker, hvis der ikke er gulvvarme, vil føles kolde. Klinker er dog et praktisk gulvvalg og kan netop uden undtagelser lægges i hele boligen.

TæpperTæpper er dejligt bløde at gå og stå på og var tidligere meget udbredte i vores stuer og værelser. I dag er det primært i soveværelset og værelser, at tæpper kan findes. Væg-til-væg-tæpper vil være et dårligt valg i køkkenet og bryggerset, da det vil være svært at holde tæppet rent og pænt i disse rum.