Derfor er dit fodtøj vigtigt

Der er mange af os, der kommer et godt stykke over ti tusind skridt om dagen. Hvis dette også er tilfældet for dit vedkommende, er det ikke helt uvæsentligt hvilket fodtøj, du bevæger dig rundt i. Det er trods alt alligevel rigtig mange gange, dine fødder får kontakt med underlaget. Og det eneste der er imellem din fod og underlaget, er dit fodtøj. Hvis du ikke har noget optimalt fodtøj, kan de mange gentagelser have en negativ indflydelse på dine fødder i form af ubehag og skader.

Så hvordan vælger du det rigtige fodtøj? Det kan du få et par tips og tricks til i de følgende to afsnit af denne artikel.

Investér i sko til formålet

Der findes sko til mange forskellige formål. Der er løbesko, outdoor sko herre, outdoor sko dame, sneakers, vægtløftningssko, badmintonsko, fodboldsko og listen bliver ved. Pointen er, at du har nogle sko, der er skabt til den aktivitet, som du er i gang med. Hvis du løber 10 kilometer i andet end løbesko, så er du næsten garanteret en skade. Omvendt er du også i en øget skadesrisiko, hvis du dødløfter i dine løbesko. Det er altså ikke for sjov, at der er lavet forskellige typer af sko. Det er der en mening med.

Hvordan vælger jeg den rigtige model?

Her kan det godt gå hen og blive kompliceret. Hvis vi eksempelvis tager udgangspunkt i løbesko, finder du et hav af forskellige mærker og modeller. Nogle koster 300 kroner mens andre koster 3000 kroner. Så hvad skal du vælge? Det korte svar er, at du skal vælge en model, der passer til dit niveau. De billigste modeller er dog sjældent en god løsning. Derfor kan du generelt kommer langt, hvis du vælger noget, der lige er en tand bedre end det billigste. Det vigtigste er dog at skoen føles komfortabel.